FixxFi
Search
⌃K
🇷🇴

Română

Platformă Fintech disruptivă
Începuturile
FixxFi
Blockchain
Între absolvirea Universității din Torino și preluarea afacerii de reparații auto a familiei, Fabio a plecat la Londra și a început o carieră în finanțe prin tranzacționarea în Valută și Forex.
În 2018, a revenit pentru a prelua conducerea afacerii de succes de reparații auto a familiei sale din centrul Torino. La scurt timp după preluarea afacerii, Fabio a identificat o problemă recurentă în rândul clientelei sale și, datorită mentalității sale comerciale, a încercat să găsească o soluție.
Problema? Clienții au avut din ce în ce mai multe dificultăți în a-și plăti reparațiile.
Costurile crescute în sectorul reparațiilor fac ca multe lucrări de reparații să nu fie suportate de clienții din fluxurile de numerar sau economiile casnice. Mulți clienți fie negociază reduceri de preț, fie cer să împartă plata în rate, toți consumând marja de profit a întreprinderii de reparații, iar unii chiar au plecat fără a finaliza întreaga lucrare.
Aceste tipuri de situații exercită presiune asupra relației cu clienții și sunt dificile pentru proprietarul afacerii. A înțeles imediat nevoia de a găsi o soluție care să-i susțină atât afacerea, cât și nevoia clienților săi.
Odată ce a înțeles părțile componente de care avea nevoie, a mers să găsească un partener financiar care să-l sprijine în a oferi clienților săi o soluție de plată fracționată, iar în 2019 a ajuns la un acord cu Deutsche Bank pentru a deveni prima afacere independentă de reparații auto din Italia care va oferi clienților lor un astfel de produs.
Sub numele original de LeoX Solution, această inovație inteligentă a atras curând și alte companii de reparații auto să întrebe dacă ar putea implementa acest serviciu pentru ei. A acceptat să lucreze cu ei și a perceput o taxă de administrare anuală de 180 EUR. În același an și odată cu creșterea cererii, el a ajuns la un alt acord cu Compass Finance cu care să se asocieze.
În acest moment, a realizat o creștere rapidă a evoluției LeoX, care creștea dramatic, dar afacerea nu a putut scala în același ritm din cauza dependenței de procedurile manuale și a limitărilor tehnologice ale partenerilor săi bancari.
Momentul de cotitură a venit când l-a întâlnit pe Andrew în 2019, când acesta a intrat în garajul lui Fabio căutând să-și facă niște reparații la mașina.
El i-a cerut lui Fabio să explice cum funcționa LeoX și a înțeles imediat potențialul enorm al afacerii, recunoscând în același timp nevoia de a accelera, digitaliza și automatiza procesul, de fapt, cu experiența și rețeaua sa acumulată în sector, a recunoscut tipul de tehnologii care trebuiau implementate.
Andrew este un antreprenor în domeniul tehnologiei în serie, co-fondator al KidSpotter, prima soluție de urmărire a copiilor din lume, o companie de hardware și software care a proiectat, dezvoltat și construit un dispozitiv unic de urmărire portabil pentru interior și exterior, vândut în unele dintre cele mai mari parcuri tematice din lume și Mall-uri. Andrew este competent în a aduce noi soluții tehnologice pe piață, cu peste 20 de ani de experiență în comerțul internațional.
Andrew a fost implicat în activități comerciale, de dezvoltare de produse/soluții, vânzări și marketing pentru o serie de companii, de la mărci globale până la start-up-uri. Un dezvoltator de afaceri cu experiență în mai multe sectoare de-a lungul carierei sale, experiența sa acoperă media, tehnologie, telecomunicații și vânzări de produse către o serie de companii multinaționale din întreaga lume. El a vândut tehnologie, în special soluții digitale, companiilor, de la multinaționale, operatori de telefonie mobilă și municipalități regionale.
Împreună au început rapid să dezvolte bazele soluției făcând rebranding la ceea ce este astăzi FixxFi, au început să dezvolte cadrul pentru soluția digitală, au găsit parteneri financiari care ar putea oferi o gama completă, de la conformitate, tehnică până la creditare.
FixxFi este un Fintech disruptiv, care rezolvă problemele de zi cu zi din lumea reală și oferă oamenilor acces la un fond de credit, pe care îl pot folosi atunci când au nevoie.
Ne gândim la FixxFi ca la un prieten, întotdeauna disponibil atunci când aveți cea mai mare nevoie de ei!
“Când Fabio și cu mine am început FixxFi, blockchain-ul nu făcea parte din planurile noastre. După ce mi-am petrecut întreaga carieră în sectorul Tehnologie și Telecomunicații, am înțeles ce este blockchain-ul, dar nu aveam o cunoaștere aprofundată a puterii blockchain-ului.
Am experiență în strângerea de investiții pentru start-up-uri, întotdeauna prin procesul tradițional de strângere de investiții, pe care l-am făcut de mai multe ori în ultimii 20 de ani, care poate distruge sufletul. Acest lucru implică, în general, multe, multe întâlniri uneori cu oameni care nu au avut mijloacele să investească, dar care se comportă ca Elon Musk!
Am pornit pe calea bine bătută de a căuta investiții în comunitățile de seed și îngeri, până când am fost introduși în ideea de a folosi blockchain-ul ca o modalitate de a strânge investiții. Așadar, am devenit studenți ai blockchain-ului și ni s-a deschis o lume cu totul nouă de posibilități. Am identificat, de asemenea, mai multe oportunități pe termen lung dincolo de rundele de vânzare de tokeni și potențialul de a aduce un element blockchain în entitatea corporativă.
Viziunea noastră pentru FixxFi este acum să îmbine cele două lumi corporative și blockchain și să aducem funcții cripto suplimentare în platforma FixxFi.” - Andrew Dunne, CEO

Ce este FixxFi?

FixxFi este o platformă Fintech disruptivă care oferă soluții de finanțare încorporate pentru sectoarele independente de reparații auto și case. FixxFi oferă clienților o soluție imediată pentru a-și plăti reparațiile la orice partener de reparații FixxFi, printr-o soluție bazată pe aplicație, cu o aplicație unică la început și o linie de credit care se completează pe care clienții o pot accesa la „punctul de reparație”.
Clienții își doresc din ce în ce mai mult experiențe financiare simple, holistice, integrate și directe. FixxFi satisface toate aceste nevoi cu o aplicare unică, extrem de concentrată, oferind clienților o soluție imediată de plată atunci când sosesc facturile neașteptate ale reparațiilor.
Platforma FixxFi le permite profesioniștilor în reparații să ofere o soluție alternativă de plată care să-și sprijine foarte mult clienții, să le îmbunătățească experiența ca client și făcându-i să se diferențieze și oferindu-le un avantaj competitiv. Prin utilizarea serviciului bancar ca serviciu (BaaS) FixxFi este interfața dintre afacerea de reparații și client, exploatând inegalitățile digitale ale băncilor convenționale și le oferă clienților acces la linia lor de credit aprobată atunci când au cea mai mare nevoie, prin portofelul lor digital FixxFi.