FixxFi
Search
⌃K
🔎

Validarea pieței

Parteneri

Sectorul reparațiilor auto este un sector esențial, cu o lipsă de opțiuni de plată fracționată, ușor de utilizat și ușor accesibile, oferite la „punctul de reparație”. Experiența lui Fabio în aplicarea și gestionarea acestor servicii, împreună cu rețeaua de parteneri existentă, face ca reparațiile auto să fie sectorul potrivit pentru început.

Accentul inițial este pe piețele din Italia și Marea Britanie

Experiența lui Andrew și Fabio în aceste țări este decisivă. Italia și Marea Britanie sunt două dintre țările europene cu cea mai mare cerere; acest lucru se datorează puternicelor sectoare de reparații independente.
Sunt niște piețe de consum mature, cu niveluri ridicate de utilizare și acceptare a soluțiilor financiare.

Sondaje

Dimensiunea pieței este de 118.500 de întreprinderi independente, cu 115 milioane de interacțiuni cu clienții pe an, cu o factură medie de reparații de 1.000 EURO, ceea ce echivalează cu o piață totală adresabilă de 57,5 ​​miliarde EURO.
Estimări medii ale interacțiunii cu clienții pentru fiecare atelier.
În medie, 20 de interacțiuni unice cu clienții pe companie, pe săptămână. 48 de săptămâni de lucru pe an. 960 de interacțiuni medii unice cu clienții pe companie, pe an.
Motivul pentru care acest sector este atractiv pentru FixxFi este acela că este o piață incredibil de mare, combinată cu cunoștințele noastre de piață cu privire la furnizori, punctele sensibile din industrie și feedbackul clienților.
Raport de cercetare de piață IBIS pentru repararea și întreținerea vehiculelor în 2021

Ce am învățat

Am efectuat o validare extinsă a pieței în ultimele 9 luni, prin intermediul a peste 50 de parteneri de reparații auto din Torino, Italia. Am facilitat împrumuturi în valoare de 150.000 de euro. Datele noastre arată că 85% dintre împrumuturi au avut o valoare de 2.500 de euro sau mai puțin, cu 50% dintre împrumuturi mai mici de 1.000 de euro. Succesul validării noastre de piață arată că există o dorință puternică din partea clienților de a utiliza o soluție alternativă de plată, care este ușor disponibilă la „punctul de reparație”. De asemenea, profesioniștii în reparații văd beneficiile oferite de o soluție de finanțare încorporată ca fiind o soluție cu valoare adăugată și de fidelizare a clienților.
Validarea pieței a fost efectuată cu o bancă convențională, într-un format foarte tradițional, pe hârtie, cu puncte de sufocare și interacțiunea cu clienții necesare, din cauza incapacității partenerului bancar de a oferi un API. Am identificat nevoia de a digitiza procesul, de a identifica și de a integra cu un creditor prin intermediul API-urilor, de a permite clientului să aplice în mod privat și de a oferi clientului un fond mai degrabă decât un împrumut într-o singură tranzacție, totul realizat printr-un punct de contact centralizat, cu o singură aplicare.